Welkom!

Welkom!

Eindelijk, we mogen weer open!
Bijna een half jaar hebben we geen bezoekers mogen ontvangen, maar zaterdag gaat de deur weer open.
Nou is het niet zo dat er niets gebeurt als het museum dicht is, het werk achter de schermen gaat gewoon door. Omdat we ook historisch centrum zijn, komen er genoeg vragen binnen van mensen, over stambomen, oude foto’s, voorwerpen, etc. Er werd een nieuwe schilderijententoonstelling ingericht, er werd aan het archief gewerkt, er werden teksten geschreven, er werd een heel nieuw educatieproject opgestart, kortom, in de maanden dat we gesloten waren is er genoeg werk verricht. De enige mensen verbonden aan het museum voor wie het werk echt ophield, waren de balievrijwilligers. En wat willen we graag weer aan de slag!

Het ontvangen van de bezoekers gaat op dezelfde manier als vorig jaar en we hebben toen bewezen op een prettige en veilige manier open te kunnen.
Reserveren is verplicht, dat gaat heel gemakkelijk via onderstaande link. Kies de tijd uit die je het beste schikt en houd er rekening mee dat als je alles wilt zien en horen, je anderhalf tot twee uur binnen bent. Door de tijdsloten worden bezoekers heel gedoseerd binnen gelaten. Bezoekers hebben dat vorig jaar als heel prettig ervaren, omdat het bijna lijkt of er geen andere mensen zijn. Ben je wel in één ruimte met andere bezoekers, houd dan rekening met elkaar en houd afstand.

Dus reserveer en kom langs. Verbaas je over de Wonderlijke Waarheden, kom alles te weten over de grote brand van 1666, kijk hoe de eilanders vroeger leefden, stap in de hut van Willem Barentsz, luister naar de verhalen over reddingen, bewonder de schilderijen en beleef onze geschiedenis. We zijn er klaar voor!

Reserveer op www.behouden-huys.nl