Hero foto
kinderen op het kanon

Bezoekersinfo

Museum 't Behouden Huys is wegens de Coronamaatregelen gesloten.

Als we weer open morgen nemen we de nodige voorzorgsmaatregelen. Tickets zijn dan alleen vooraf te bestellen. We hanteren tijdsloten om drukte te vermijden en we vragen alle bezoekers om 1,5 meter afstand te houden. Zo kan je in alle rust van onze exposities genieten.

Ben je slecht ter been dan is het mogelijk om een afspraak te maken buiten de reguliere openingstijden. Neem hiervoor contact met ons op.

1,5 meter

Welke maatregelen neemt het museum nog meer?

- Tickets zijn alleen vooraf te bestellen. Dit kan via ons online kaartverkoopsysteem. Daarmee vermijden we contactmomenten aan de kassa en kunnen we het aantal bezoeken spreiden.

- Met tijdsloten houden we controle over het aantal personen in het museum. Meld je op de door jou gekozen tijd bij de entree. Kom je eerder aan? Sluit pas aan in de wachtrij op het moment waarop je tijdslot ingaat. Dit voorkomt drukte.

- We vragen bezoekers om 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Mensen uit een gezin of quarantainehuishouden vragen we bij elkaar te blijven in groepjes van maximaal 3 personen.

- Door het museum loopt grotendeels een eenrichtingsroute. Wij richten het museum zo in dat het contact met andere bezoekers tot een minimum wordt beperkt.

- Het museum wordt vaker schoongemaakt, waarbij extra aandacht is voor de toiletten, audiotours, knopjes, hoofdtelefoons en trapleuningen.

- In het entreegebied kun je je handen reinigen met desinfecterende handgel. Voor wie wil, zijn er ook nitril handschoenen beschikbaar.

- Onze museummedewerkers dragen mondkapjes als zij door het museum lopen. We waarderen het als je als bezoeker ook een mondkapje draagt. Geen mondkapje bij je? Geen nood, we verkopen ze voor 1 euro per stuk aan de balie.

- Onze koffiehoek blijft gesloten.

- Vanwege de huidige maatregelen is het Historisch Centrum alleen online te raadplegen.

- Heb je gezondheidsklachten? Blijf dan thuis.


Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op via info@behouden-huys.nl of bel ons tijdens openingstijden op 0562-442389

thuisblijven

Toegangsprijzen

  • Volwassenen: € 7,50
  • Junioren 4 t/m 18 jaar: € 3,00
  • Bezoekers met een museumkaart hebben gratis toegang.
  • Terschellingers hebben op vertoon van hun bootpas gratis toegang
  • Alle andere kortingskaarten (Bank Giro Loterij, CJP, 65+ etc.) zijn niet geldig in het museum

Locatie

Commandeurstraat 30, 8881 BB West-Terschelling

Museum ’t Behouden Huys ligt op steenworp afstand van de haven en de winkelstraten van West Terschelling. Vanaf het havenplein staat het museum aangegeven op de bewegwijzeringsborden. Klik voor bereikbaarheid en parkeren op Google maps.

Jonge vrouw loopt museum binnen