Historisch centrum

In het historisch centrum is een schat aan informatie aanwezig. Regelmatig wordt het Historisch centrum bezocht voor onderzoek op het gebied van eilander geschiedenis en cultureel erfgoed.

Door de huidige bijzondere omstandigheden is het Historisch Centrum uitsluitend op afspraak te bezoeken. Mail of bel voor de mogelijkheden. We bedanken u voor uw begrip.

 

Bibliotheek

Heb je vanwege studie of hobby behoefte aan meer informatie? Neem dan contact met ons op. In onze museumbibliotheek vind je een collectie boeken, tijdschriften en naslagwerken met betrekking tot het eiland, de gebruiken en de bewoners. De bibliotheek van het museum is op afspraak te bezoeken. Het materiaal kan in de bibliotheek worden geraadpleegd.

Genealogische gegevens

Ook bij het zoeken naar gegevens over eilanders helpen wij je graag. Op onze digitale bestanden zijn vele familienamen van vroeger tot nu terug te vinden.

Beeldbank

't Behouden Huys beschikt ook over een grote collectie foto's van Terschelling. Omdat onze Beeldbank veel auteursrechtelijk beschermde foto's bevat, die niet zonder wettelijk vereiste toestemming openbaar gemaakt mogen worden, zijn wij helaas genoodzaakt de Beeldbank tijdelijk 'op zwart' te zetten. We hopen op je begrip.

Filmarchief

Ook voor bewegend beeld kan je bij 't Behouden Huys terecht. Heb je een vraag, laat het ons weten. We gaan graag voor je op zoek in ons filmarchief. Kost het leveren van de gewenste informatie ons meer tijd dan een kwartier, dan vragen we voor de zoekopdracht een tegemoetkoming van  €10,- per 15 minuten.