Wonderlijke Waarheden van Terschelling

opening op afstand

Valstrikken, opoffering, verraad en huiveringwekkende beslissingen; je beleeft het allemaal in de ‘Wonderlijke Waarheden van Terschelling’. Gisteren werd deze nieuwe tentoonstelling op een wel héél bijzondere manier geopend. 100 eilanders die direct of indirect hebben meegewerkt aan de expositie werden thuis verrast en mochten met een gouden schaar het openingslint doorknippen.

Vanaf 2 juli is Wonderlijke Waarheden voor iedereen te zien én te beluisteren in ’t Behouden Huys. De verhalen lijken haast op legendes maar zijn toch werkelijk gebeurd. Geschiedenis saai? Die van Terschelling in elk geval niet! Mocht je niet genoeg hebben aan vijf Wonderlijke Waarheden, dan is er ook nog het fraai uitgevoerde, gelijknamige boek waar ze alle zestien in staan.

Entreebewijzen voor ’t Behouden Huys zijn online te reserveren via deze site.  (Dit geldt ook voor eilanders en museumjaarkaarthouders.) Tot 1 november 2020 is het museum geopend op maandag t/m vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur en op zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.