Voorjaarsvakantie

kind kijkt naar ijsbeer

Deze voorjaarsvakantie openen maar liefst 42 musea en archieven in Friesland hun deuren voor kinderen, pakes en beppes. Ook Museum 't Behouden Huys zet van 16 februari tot en met 3 maart haar deuren open voor kinderen en hun Pae of Poee (opa of oma). Maar ook vaders, moeders, ooms, tantes, buurmannen en buurvrouwen mogen mee. Graag zelfs want 'op vertoon' van een volwassene hebben kinderen gratis entree!

In 't Behouden Huys wemelt het ook dit voorjaar van de ijsberen. In bijna elke zaal is er speciaal voor deze vakantie wel eentje verstopt. Kom ze zoeken en vind ze allemaal! Na afloop ontvang je een cadeautje bij de balie.

De echte speurneuzen die aan een speurtocht niet genoeg hebben, kunnen tegen een kleine vergoeding ook de reguliere schatkistspeurtocht doen. Aan de hand van vragen over wat je zoal in het museum kan tegenkomen, kom je te weten met welke sleutel je de schatkist kunt openen. Na afloop krijg je een cadeautje uit de schatkist en ontvang je een schatkaart.

Het museum is tijdens de voorjaarsvakantie geopend van maandag tot en met vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur en op zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.