Opening Audiotour

collage audiotour

Na een winter hard werken heeft Museum ’t Behouden Huys sinds kort een audiotour. Deze werd zaterdag 25 mei feestelijk geopend.  Alle mensen die meewerkten aan de totstandkoming van de audiotour – en dat waren er veel- waren hiervoor uitgenodigd. Aansluitend werd de tour officieel in gebruik genomen en konden de eerste verhalen worden beluisterd.

Richard van der Veen, eilandbewoner, verteller en conservator, die het merendeel van de verhalen ingesproken heeft, neemt in de audiotour de bezoekers mee door ‘zijn’ museum. Op ruim 20 plekken vertelt hij opzienbarende, grappige, boeiende en soms treurige verhalen die het eiland rijk is.

De eerste reacties zijn enthousiast: “Het museum krijgt voor mij zo nóg meer betekenis”, “Wat is de audiotour een geweldige aanvulling!” en “Bijzonder dat de verhalen ook in de drie dialecten zijn te horen”, zijn enkele van de lovende reacties.

De audiotour is dus niet alleen te beluisteren in het Nederlands maar men kan ook kiezen voor een tour waarin afwisselend Aasters, Westers en Meslânzers wordt gesproken. Voor buitenlandse bezoekers is er een Engelse of Duitse versie. “Zo hopen we al onze gasten op een laagdrempelige manier nóg beter te informeren over Terschelling, de bewoners en hun gebruiken”, aldus Richard van der Veen.

Wil je ook komen luisteren? Dat kan! De audiotour is gratis bij een bezoek aan het museum.