Maak je eigen stop-motion filmpje over Terschelling

stop motion

Je kent vast de verhalen die in het museum verteld worden over de overwintering van Willem Barentsz op Nova Zembla en over de grote brand van 1666. En zo zijn er nog veel meer verhalen die over Terschelling gaan, waargebeurd of misschien wel zelf door jou verzonnen. Van zo’n verhaal kan je een leuk stop-motion filmpje maken, een soort kort animatiefilmpje. Alles kan in de wereld van stop motion. Speelgoed, klei, lego, potloden, de Brandaris, bananen, rijstkorrels… je kan ze allemaal tot leven wekken! Het kan juist leuk zijn om iets te verzinnen wat eigenlijk niet kan. Kijk maar eens op internet wat voor leuke filmpjes je op deze manier kan maken.

Hoe werkt het?

Stop-motion is een leuke manier om een filmpje te maken van een serie foto’s. Het is heel eenvoudig;  met een beetje geduld, een goed idee en een vast standpunt, kom je al een heel eind. Door een voorwerp steeds een heel klein stukje te verplaatsen en bij elke verandering een foto te maken, kan je het voorwerp in de film tot leven laten komen.  Je hebt alleen een tablet of smartphone nodig en een app zoals iMotion of Stop Motion Studio. Zet je de beelden achter elkaar, dan gaan je voorwerpen bewegen!

Doe je mee?

Het maakt niet uit of je 5 of 88 bent, iedereen kan meedoen. We zijn natuurlijk reuze benieuwd naar jouw verhaal over Terschelling! Dus laat je fantasie de vrije loop en stuur je filmpje naar info@behouden-huys.nl zodat wij hem kunnen delen op onze socials of tag ons in het filmpje als je hem zelf op internet plaatst. Veel plezier!