En Toen?

kinderboekenweek

In de week van 28 september zijn alle basisschoolleerlingen van Terschelling op bezoek geweest in ’t Behouden Huys. Het was namelijk Kinderboekenweek en het thema dit jaar luidde ‘En toen'.  
 
Boeken over geschiedenis dus, en dan is er geen toepasselijker plek op Terschelling dan het museum. De kinderen hebben vorige week veel verhalen uit de eilander geschiedenis gehoord. Daar zijn er genoeg van, dus de tijd vloog om. Hoewel er ook nog tijd werd genomen om te vertellen over de geschiedenis van kinderverhalen en kinderboeken zelf. Bijvoorbeeld over het sprookje van Roodkapje dat vroeger helemaal geen goede afloop kende en waarbij het meisje gewoon in de buik van de wolf bleef zitten. Te gruwelijk, vond men vele jaren later, en dus werd het sprookje herschreven en Roodkapje gered door een jager.

 

Al met al was het een hele geslaagde week en natuurlijk zijn de kinderen volgend jaar tijdens de Kinderboekenweek weer meer dan welkom in het museum. Ook als het om niet voor de hand liggende thema’s gaat als ‘circus’ of ‘science fiction’, want op het eiland zijn altijd wel weer passende verhalen te vinden!