Welkom

Welkom

Het blijft in deze tijd voortdurend onzeker wat er door kan gaan en wat niet. Dachten we vorig jaar dat alles nu weer zou kunnen, het blijkt toch niet zo te zijn. De Sundrums kunnen helaas ook dit jaar niet langs de deuren. Gelukkig kon Sinterklaas zijn schip gewoon afmeren in de haven en konden de kinderen, in tegenstelling tot vorig jaar, hem een warm welkom heten. En hoewel de oude baas en zijn Pieten gelukkig kerngezond waren, bleek zijn trouwe, witte paard helaas ziek te zijn en moest vervangen worden door het donkere reservepaard. Zoals op bijgaande foto van een intocht in de jaren ’40 te zien is, is het niet de eerste keer dat Sinterklaas op een zwart paard door het dorp rijdt. Aan de drukte te zien was toen van een anderhalve mijter… eh.. metersamenleving geen sprake.

Wie ook gewoon nog welkom zijn, zijn onze bezoekers. We merken dat de regels betreffende museumbezoek bij veel mensen niet helemaal duidelijk zijn, daarom nog even alles op een rijtje:

-Onze openingstijden in de winterperiode, zijn woensdag van 11.00 uur tot 17.00 uur. Op zaterdag en zondag zijn we van 13.00 uur tot 17.00 uur open. In de kerstvakantie zijn we dagelijks open, door de week van 11.00 uur tot 17.00 uur, in het weekend vanaf 13.00 uur.

-Reserveren is gewenst, maar niet verplicht. Wil je zeker zijn dat je op de gewenste tijd naar binnen kan, reserveer dan via onze website een ticket. Dat gaat heel gemakkelijk. Reserveert u niet en is het op het moment dat u komt erg druk, dan kan het zijn dat u even moet wachten. Houd er rekening mee dat een museumbezoek bij ons gemiddeld anderhalf uur duurt, dus neem de tijd voor je bezoek.

-Bij binnenkomst is het tonen van een geldige QR-code of negatieve testuitslag verplicht.

-Houd anderhalve meter afstand. Een mondkapje is verplicht.

-En zoals altijd: Met een museumjaarkaart of eilander pas is je bezoek gratis.

En zoek je nog een cadeau voor 5 december of voor onder de kerstboom, de prachtige verhalenboeken ‘Sprookjes & Sagen’ en ‘Wonderlijke Waarheden’ van Terschelling, zijn verkrijgbaar via onze website en natuurlijk in het museum zelf.

Tot ziens!

Tekst: Nienke Meijvogel-Blom