Commandeurstraat 30, West-Terschelling Openingstijden t/m 31 maart 2019: woensdag, zaterdag en zondag 13:00 - 17:00 uur 0562-44 23 89

Prijswinnaar IJsberenspeurtocht museum ’t Behouden Huys bekend

Tijdens de afgelopen voorjaarsvakantie hebben 89 kinderen samen met hun Pae en/of Poeë (opa en/of oma) in het museum ’t Behouden Huys naar ijsberen gezocht.

Alle ijsberen zijn weer teruggevonden. Dat was nog een hele klus! De ijsberen hadden zich overal in het museum verstopt: bij de paarden van de reddingboot, achter een harpoen en zelfs tussen de aardappelen! Niet iedereen kon alle ijsberen ontdekken. Uit de groep van kinderen die alle negen verstopte ijsberen hebben gevonden, is een winnaar geloot.

De winnaar van dit jaar is Reitze van Zwol van Kinnum. Reitze heeft zijn ijsberen prijs zelf opgehaald.

De ijsberenspeurtocht is afgelopen, maar echte speurneuzen kunnen in het museum ’t Behouden Huys in de Commandeurstraat op West-Terschelling altijd meedoen aan de schatkistspeurtocht. Bij deze speurtocht gaan kinderen door het hele museum op zoek naar de sleutel die de schatkist kan openen… Deze speurtocht is niet gratis. Vanaf 31 maart is het museum weer op ma-vrij van 11-17 uur en op za en zo van 13-17 uur open. Maar voor die tijd kun je al op woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag speuren in het Behouden Huys.

Volgende