Een wonderlijke tijd

Kado's uit de webshop van het museum

We leven in een rare tijd. Zeg maar gerust een wonderlijke tijd. Een tijd waarin het niet meer vanzelfsprekend is erop uit te gaan, te reizen en musea te bezoeken. Een tijd waarin cultuur even op een laag pitje staat.
Ook in ’t Behouden Huys beseffen we dat het nu niet altijd even gemakkelijk is om in het museum onze geschiedenis te leren kennen, maar aan de andere kant leven we in een periode die zeker de geschiedenisboekjes gaat halen en dus vanzelf een geschiedkundige herinnering gaat worden.
Wat zouden we weer graag ongecompliceerd samen willen zijn. Alles weer doen wat een paar maanden geleden nog heel normaal was. Elkaar een knuffel geven en in de donkere wintermaanden de gezelligheid opzoeken. Met zijn allen de feestdagen vieren. Helaas zit dat er nog even niet in.
Ook op Terschelling kan Sinterklaas dit jaar niet groots onthaald worden. En met hoeveel mensen we onder de kerstboom mogen zitten moeten we nog maar afwachten. Maar cadeautjes geven kan natuurlijk altijd; aan een ander, of gewoon aan jezelf.

De beste manier om even aan het hele coronagebeuren te ontsnappen is wegduiken in mooie avonturen. De ‘Wonderlijke Waarheden’ van Terschelling, door Richard van der Veen, met prachtige illustraties van Irina Filtzer en Aart Kramer, is het ideale boek om even in een andere wereld te stappen. Een wereld van wonderlijke, waargebeurde verhalen, spelend vanaf de Romeinse tijd, tot heden. Over ontberingen en heldendaden. En hoewel we vaak zeggen dat vroeger alles beter was, kan je na het lezen van dit boek niet ontkennen dat de coronatijd hoewel saai, nog niet zo erg is.

‘Wonderlijke Waarheden’ is natuurlijk bij de boekhandels op Terschelling en in ’t Behouden Huys verkrijgbaar. Maar als je niet op Terschelling woont of de deur niet uit wilt, is het ook gewoon via de link hieronder te bestellen. En als je in december bestelt, krijg je er gratis het boekje met de bijbehorende fietsroute langs alle plekken uit het boek bij, om je nog meer in te kunnen leven in de eilander geschiedenis.
(De ‘Sprookjes en Sagen’ van Terschelling, van dezelfde makers als de ‘Wonderlijke Waarheden, zijn via onderstaande link ook nog verkrijgbaar.)
We wensen jullie ondanks alle beperkingen, knusse, veilige en gezonde feestdagen toe.

Webwinkel